dilluns, 2 de febrer del 2015

Etapes de la Prehistoria




Hem de recordar que la prehistòria va des de l'origen de l'ésser humà fins a la invenció de l'escriptura que data aproximadament al segle IV a.c.

Podem classificar la prehistòria en tres etapes diferenciades:

EDAT DE PEDRA:
       1 -El paleolític
       2 -El neolític

3-L'EDAT DELS METALLS


 
Com podeu observar al dibuix, l'edat dels metalls no s'acaba quan comença l'escriptura. Hem de tenir present que els coneixements que tenim sobre prehistòria i historia es basen en un estudi a través de les fonts primaries i secundaries, i l'arqueologia es una disciplina fonamental dins l'estudi de la prehistòria. Això vol dir que el que sabem pot anar canviant segons el desenvolupament d'estudis cientifics i de noves vestigis que es van trobant.

Com que durant la prehistòria encara no s'utilitzava l'escriptura, per conéixer com vivien els éssers humans durant aquesta època, s'ha d'estudiar els restes com els ossos, materials, ja que les societats de l'època no ens van deixar escrit com s'organitzaven, quines eren les seves creences o quin any era exactament quan van pintar uns dibuixos o quan van enterrar a algun membre de la seva tribu.

ACTIVITAT
     
Com has pogut veure, la informació aquí present no és molt extensa, necessitarem la teva ajuda per poder completar les etapes de la prehistòria.

El primer de tot que has de fer és llegir els tres apartats del blog corresponent al paleolític, neolític, i edat dels metalls.

Ja està? Molt bé, ara obre aquest joc i completa'l.

El següent que has de fer és realitzar una taula a la llibreta. Has de posar les diferents sub-etapes de la prehistòria dins les tres grans etapes, a més a més, has d'escriure les característiques de les diferents etapes que has vist al joc.




1 comentari: