diumenge, 8 de febrer del 2015

L'EDAT DELS METALLS

 



Bé, ara ja coneixem les principals característiques del Paleolític i el Neolític. Què va ser el que va marcar la diferència entre el Neolític i l'Edat dels metalls? Com el seu propi nom indica, va ser la utilització dels metalls. Avui en dia veiem molt normal que les eines siguin de metàl·liques, però fins que no el van descobrir les feien de pedra.

El primer que van utilitzar va ser el coure, després es van adonar que si mesclaven coure amb estany s'obtenia un material molt més resistent: el bronze.

Aquests avanços van influir a l'organització social i a l'economia de l'època. Per fabricar coses de metal eren necessaris especialistes. D'una altra banda com que van començar a tenir excedents, i a fabricar mercaderies, va néixer el comerç. A causa de l'especialització dels oficis i al comerç, van començar a haver-hi grups socials diferenciats que van acumular poder i riquesa, cosa que (pel que sabem fins al dia d'avui) no havia passat abans. La població va créixer i es van desenvolupar la creació de muralles. És en aquest període que van sorgir les ciutats.

Durant aquesta època s'inventa la roda, la vela i l'arada.


Com ja hem vist, va ser durant l'edat dels metalls que es va inventar l'escriptura i que la prehistòria va acabar. No obstant això, hem de tenir present que no totes les innovacions i transformacions es van donar al mateix temps a tots els llocs del món, per la qual cosa, quan parlem de la prehistòria, no podem mai donar una data concreta, hem de precisar els llocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada