dimarts, 3 de febrer del 2015

PALEOLITIC

 
El paleolític correspon a la primera etapa de la prehistòria. ¿Com vivien les persones durant el paleolític? ¿Com s'organitzaven?

Els historiadors i historiadores no ho van tenir fàcil per esbrinar tot el que ja sabem, però gràcies a molt esforç i molts estudis de pedres, ossos, restes en general... es va arribar a les següents conclusions:


Podem parlar de paleolític a partir de l'aparició de l'homo habilis, aproximadament fa uns 2'5 milions d'anys ('Aproximadament' no és una data molt concreta, encara ens queda molt per aprendre i descobrir).

La seva alimentació es basava sobretot en la caça i la recol·lecció.

Vivien en coves o cabanyes en grups d'unes 30 persones, i eren nòmades,

La seva esperança de vida no acostumava a superar els 20 anys.

Les eines que utilitzaven eren principalment de pedra i d'ossos, es tallaven per percussió o pressió. A mesura que van evolucionar, van inventar més eines i van perfeccionar les que ja tenien. Les utilitzaven per caçar, pescar, tallar i cosser.





Durant el Paleolític, es creu que no existia la propietat privada (exceptuant petites possessions com la roba o algunes eines), la divisió social del treball ni les guerres, no obstant això, no tots els historiadors es posen d'acord.


En aquesta època van començar a fer pintures. Pintaven amb les mans, amb plomes, pèls d'animals, branques i ossos, aconseguien la pintura mitjançant minerals i grassa d'animal. També tenim restes de petites figures tallades en pedra, sobretot de dones. Podrien estar relacionades amb creences sobre la fertilitat.
                

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada